ГрадътНовини

По тялото на детето в кома има следи от ухапвания

41-годишната му майка е задържана

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема и задържа 41-годишната жена за нанасяне на тежка телесна повреда на малолетно дете.

От прокуратурата съобщават, че момиченцето – на 1 година и 9 месеца, е постъпило в болницата с травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания.

Осиновено дете на 1 годинка е в кома след побой

Детето е било доведено от негова майка – А.М., която е осиновила момиченцето преди близо една година.

След извършени прегледи и изследвания, с оглед установените травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая – разпити на свидетели и др. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето.

Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от А.М.  Тя се е грижела сама за детето. Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре. По случая е проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“ и социалните служби в гр. Пловдив.  

Обвиняемата А.М. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина