АктуалноВластЖивотЗдравеКварталиНовиниРазследване

Имало 6 проверки в дома на пребитото дете в кома

Ако момиченцето оцелее ще бъде отнето от осиновителката си

Социални експерти са извършили 6 проверки в дома на 41-годишната жена от Столипиново, чието осиновено момиченце е в кома, след жесток побой.

Припомняме, че дете на 1 годинка и 9 месеца бе прието в изключително тежко състояние в Интензивно отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ вчера.

Първоначалната информация бе, че жената е негова приемна майка, но от „Социално подпомагане“ Пловдив потвърдиха, че детенцето е осиновено преди близо една година.

Директорът на областната служба „Социално подпомагане“ д-р Надя Танева съобщи пред bTV, че са извършени 6 проверки в дома на жената, като при посещенията всичко изглеждало перфектно и нямало никакви знаци, че детето е малтретирано и може да се случи подобно нещо. Танева разказа, че жената, която се намира в ареста на 6-то РУ, сама кандидатствала и поела грижите за бебето.

Момиченцето е в непроменено състояние. Лекарите правят всичко възможно то да оцелее и се надяват на чудо.

Когато това стане, детето ще бъде отнето от майката.

За днес е насрочена среща между социалните, полицията, прокуратурата и агенция „Закрила на детето“, за да се обсъдят последващите действия. 

Очаква се и Прокуратурата да изнесе подробности по случая.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина