ГрадътНовини

Организират 6-тия благотворителен крос „Спри рака” на Гребната база

6-ят благотворителен крос „Доброто лекува“, който се организира в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания, ще се проведе на 8 октомври от 11,30 ч. Гребната база, Пловдив.

Кросът вече е с международно участие – през 2021 г. в него са се включили участници от Полша, Англия, Ирландия, Испания, Италия, а Каузата е подкрепена и приета от „Европейска миля“.

Кросът /бягане на 5км или 2.5км, ходене, разходка с любимци, с колело, с тротинетка или танци на място/ е благотворителен и цели набиране на средства и участие на повече хора и съпричастност към борбата с онкохематологични заболявания.

Събраните средства ще бъдат преведени на Kлиниката по педиатрия – звено детска онкология и хематология към УМБАЛ Св.Георги гр. Пловдив.

Съпътстващата Научна Конференция предстои да бъде организирана през 2023 г., съвместно с Kлиниката по детска онкология и хематология, на която опитни специалисти ще представят и дискутират новостите в профилактиката, диагностиката и лечението на хематологичните и онкологични заболявания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина