ГрадътИзбориМненияНовини

Бизнесменът Владимир Кисьов оглави ВМРО в Пловдив

Общинският съветник Владимир Кисьов оглави пловдивската организация на ВМРО-БНД. На отчетно-изборната конференция на партията, която напоследък е с толкова затихваща активност, че дори няма да играе на настоящите парламентарни избори, бе избрано ново ръководство, като войводите привидяха „спасителя“ на местно ниво в лицето на бизнесмена.

Председателят в оставка на градската организация на партията Александър Пецов е освободен. На негово място делегатите сложиха Владимир Кисьов, а двамата му заместници са Васко Вътев и Нина Гьошева. За секретар е преизбран Павел Милушев.

“ Инж. Владимир Кисьов е завършил УХТ- Пловдив, дългогодишен и доказан предприемач. Общински съветник в Пловдив от 2007 г. Кисьов е семеен, баща на две дъщери и дядо на 2 внучета“, пишат в прессъобщение от партията. Без да споменават политическата история на Кисьов.

ВМРО е третият пристан на бизнесмена с явни политически амбиции. Той изгря на този терен като първият човек в залязлата формация „Съюз на свободните демократи” на Стефан Софиянски, чрез която влезе и в местния парламент.

Именно групата на ССД и тази на Кауза Пловдив бяха в ключовите елементи в основата на мнозинството на Славчо Атанасов след раздялата му с ГЕРБ. През 2011 Кисьов осъзна, че ССД няма бъдеще и се впусна в ново политическо приключение- стана основна част от формацията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“ и общински съветник от нея. В последствие изостави и нея, за да се влее в редиците на ВМРО, за да го оглави днес.

Към днешна дата, именно ВМРО и Кауза Пловдив, вече Кауза България, поддържат мнозинството на Здравко Димитров в общински съвет, в повторение на историята със Славчо Атанасов. А Кисьов почти целодневно е в кабинета на градоначалника- неслучайно го наричат кметът в сянка.

Изборът днес се случи пред очите на съпредседателят на ПП ВМРО-БНД Александър Сиди и почетният председател на организацията  Красимир Каракачанов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина