Зико правил забележки на съветниците Кисьов и Георгиев за паркирането им край общината

Актуално Градът Новини Под ножа

Не съм съгласен с това. Правилата са за това, да се спазват. Дори и аз не си позволявам да паркирам там, коментира кметът. И подчерта, че съветниците не могат да ползват и служебните паркоместа на Общината

Паркирането в центъра на града бе основната тема на днешната сесия на Общински съвет. Тя бе повдигната в пленарна зала, след като Кауза Пловдив, Съюз за Пловдив и ВМРО внесоха предложение за изваждането на ул. „Данаил Николаев” от обхвата на Синя зона. То бе прието, а кметът Здравко Димитров коментира решението на съветниците така: „Искаме да има ред. В същото време се гласува против”.

В контекста на казаното и думата „ред” в изречението на градоначалника го попитахме какво мисли за начина, по който паркират край общината двама от вносителите на предложението- Владимир Кисьов от ВМРО и Константин Георгиев от Кауза Пловдив. Припомняме, че излязохме с две публикации за демонстративното спиране на общинските съветници в пешеходната зона на метри от входа на кметството, както и на паркоместата от служебния абонамент за общински служители, каквито те не са.

Вижте „По паркирането ще ги познаете” и „По паркирането ще ги познаете: Епизод 2”.  

Здравко Димитров дебело подчерта, че общински съветници нямат право да оставят автомобилите си на служебния абонамент на Община Пловдив за 8 паркоместата в района на Радиотелевизионния център, още по-малко в пешеходната зона.

„ Аз им правя забележки. Не съм съгласен с това. Имах запитване дали може да има паркоместа за общински съветници в зоната на РТЦ. Не, няма. Прекалено е малко мястото”, подчерта Здравко Димитров.

„ Правилата са за това, да се спазват. Дори и аз не си позволявам да паркирам там”, добави кметът.

Редно е да отбележим, че и вчера лимузината на Владимир Кисьов бе паркирана в пешеходната зона край Общината.

Пак вчера Константин Георгиев направи демонстрация  по повод публикацията ни, в която попитахме дали той и колегата му от местния парламент са станали общински служители заради начина, по който спират на служебните паркоместа на Община Пловдив. Той отговори със снимка във Фейсбук и статус „Пак съм спрял тук..”. На фотоса бе джипът му, точно до знака за служебния абонамент на Община Пловдив.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Зико правил забележки на съветниците Кисьов и Георгиев за паркирането им край общината

  1. Как Зико-чорапа ще контролира доставчиците на рушвети се пита в задачата? Отговор: НИКАК! Те командват тъпира!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.