ГрадътИзпод тепетоНовини

54 246 ученици започват училище в Пловдив

Първокласниците са 3300

С 500 повече, в сравнение с миналата година, са учениците, които ще започнат училище днес в Пловдив. Тяхната обща бройка е 54 246, от които в първи клас са 3300 деца.

Новата учебна година в Пловдив и областта започва днес в 192 училища. В 14 от тях текат ремонти, но това няма да попречи на учебния процес.

Националната търговска гимназия и Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив няма да открият учебната година в своите сгради. Преди месец стартираха дългоочакваните ремонти по двете училища, а учениците са преместени временно. Възпитаниците на Търговската гимназия са пребазирани в район „Тракия“ – СУ „Св. Софроний Врачански“ и СУ „Св. Седмочисленици“. Учениците от ПГ по битова техника ще се обучават в сградата на Професионална гимназия по механотехника.

9 паралелки в ОУ „Душо Хаджидеков“, чийто покрив беше унищожен от пожар, ще бъдат преместени във втора база на самото училище. Децата от първи и втори клас ще останат в подблоковите пространства на училището, а останалите ще се обучават в СУ „Климент Орхидски“.

В СУ „Найден Геров“ в „Столипиново“ учебната година ще започне нормално, въпреки че преди няколко дни там също имаше пожар. За щастие самата сграда на училището не е засегната.

В ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив ще бъде открит СТЕМ-център. Лентата му ще пререже заместник-министърът на образование Мария Гайдарова.

Просветният министър проф. Сашо Пенов ще даде старт на учебната година в Карловската професионална гимназия по жп транспорт „Христо Смирненски“, която бе залята при първото наводнение в Карловско.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина