ГрадътНовиниСпортСпортен Пловдив

Отборът на LIEBHERR спечели бизнес щафетното надбягване на Тракия икономическа зона

Над 30 мултинационални фирми с 204 състезатели се включиха в надпреварата

Точно за 1 час отборът на „LIEBHERR – Power Team“ избяга днес 16-километровото   трасе около завода на „Либхер“ в зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. 4-мата състезатели – аматьори спечелиха второто издание на LIEBHERR BUSINESS RUN, организиран от Спортен клуб „Бегач“ и LIEBHERR. Партньори на надпреварата – „най-големия тийм билдинг в България“ са SBTech, SportPass и Пощенска банка.

Двуметров хладилник за офиса връчи на златните медалисти Красимир Кирков, ръководител на отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“. Победителите преотстъпиха огромната награда на вторите в състезанието – отборът на CBA – ЦБА АД, които финишираха само 33 секунди след първите. С бронз се окичиха от Uber Engineering Sofia – Uber Engineering 5.

Отбор на немската компания „Либхер“ грабна златните медали и при дамите с време 1:29:27. Среброто остана за четирите момичета от НБУ – NBU Beauty.

Над 30 мултинационални фирми с 204 състезатели-любители, сформирани в 51 отбора, се включиха в щафетното бягане. В състезанието участваха, както компании от ТИЗ, така и от Варна и София. Най-масово участие взеха от LIEBHERR, ABB, EVN, Telus International, Biomashinostroene, SBTech.

„Целта на нашия екип е да накара хората да се движат, правим една дружелюбна надпревара между фирмите, най-добрият начин за тийм билдинг, като състезателите вършат нещо добро за себе си, за свето здраве“, посочи Еленко Еленков от Спортен клуб „Бегач“. Той допълни, че всяка участваща компания допринася и за добра кауза. 30 процента от таксите, 2766 лева, ще бъдат дарени на 2 местни организации.

„Със средствата ще помогнем децата да не бъдат изоставяни, да останат при родители си“, заяви пред всички Лина Самандова, регионален мениджър на фондация „За нашите деца“.

Десислава Даскалова, управител на  Центъра за психологически консултации „Феникс“ припомни, че с дарението от миналата година психологически и юридически са подкрепили 30 жени и техните деца, жертви на домашно насилие.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина