ГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Обсъждат проблемите с изменението на ОУП днес

Общинските съветници от Демократична България организират експертна работна среща за нередностите в изменението на ОУП. На срещата, която ще се състои от 18 часа днес, са поканени браншовите организации, кметът на Община Пловдив, главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, общинските съветници, представители на бизнеса и на фирма „Булплан“ ООД, която изработва проекта за изменение на Общия устройствен план на града на тепетата.

Групата на ДБ в ОбС – Веселина Александрова, Добромира Костова, Веселка Христамян и Владимир Славенски, вече алармираха, че измененията на Общия устройствен план на Пловдив не борят презастрояването, а залагат корупционна схема. Според тях в проекта на ОУП са заложени несъществуващи в закона зони с измислени показатели и ако планът се приеме в този му вид, ще се отвори възможност за търговия с влияние за години напред, а в същото време пловдивчани няма да получат обещаните по-слабо застрояване и повече зеленина.

Съветниците от ДБ в Пловдив вече предложиха две законови решения, чрез които възможностите за корупция могат да бъдат избегнати, и търсят експертното мнение мнение и на заинтересованите страни. Задействането на решенията от срещата е в „ръцете“ на кмета Здравко Димитров и главния архитект Димитър Ахрянов, които трябва да направят това преди ОУП да е приет.

Очаква се на срещата да присъства и председателят на Камарата на архитектите арх. Чавдар Тенев, който напусна ЕСУТ в знак на протест срещу заложените изменения в ОУП на Пловдив.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Ахрянов без конкурс не ни е никакъв „главен архитект“.

    Нито ни е съгражданин даже, камо ли КОРЕНЯК.

    Камарата КАБ да се произнесе дали и каква точно правоспшособност има тоя навлеко-послушник след незаконното строителство върху Джамбаз Тепе над Понеделник Пазаря, с което запречва за туристите обзорната площадка ВЪЗРАЖДАНЕ над Града и запечатва Дворцовите Мозайки на върха.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина