Арх. Чавдар Тенев напусна ЕСУТ заради Общия устройствен план

Актуално Гласове Градът Новини Под лупа Под ножа
арх. Чавдар Тенев

„Много съм притеснен от проекта по изменение на ОУП. Голяма беля е това, което се прави“, заяви архитектът

Камарата на архитектите остава без свой представител в Експертния съвет по устройство на територията

Председателят на Камарата на архитектите арх. Чавдар Тенев е напуснал Експертния съвет по устройство на територията към Община Пловдив. В петък той е подал заявление до временно изпълняващия длъжността главен архитект Димитър Ахрянов, с което прекратява членството си в един от най-важните органи в управлението на града. С това КАБ вече няма да има представител в ЕСУТ.

Поводът за напускането на арх. Тенев е изменението на Общия устройствен план и протоколът на ЕСУТ от октомври миналата година, с който работния проект се приема.

“Много съм притеснен! Голяма беля е това, което се прави. Виждам доста фриволно налагане на отклонения от основната наредба, която касае правилата и параметрите на ОУП. Не мога да се съглася с това, което се прави и обявих, че прекратявам работата си в ЕСУТ. Пуснах свое становище до главния архитект Димитър Ахрянов относно моите притеснения още през февруари, но реакция не последва. Виждам с убеденост, че нещата не са наред и трябваше да реагирам. Има недопустими отклонения от правилата, с които ще бъде влошен инвестиционният климат в града”, заяви за Под тепето арх. Чавдар Тенев.

Какви за отклоненията от правилата в проекта за изменение на Общия устройствен план четете по- късно

Споделете ни във:

20 thoughts on “Арх. Чавдар Тенев напусна ЕСУТ заради Общия устройствен план

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.