Правителството прекратява договора за концесия на жп гара Пловдив

Градът Изпод тепето Новини
ЖП гара
Под Тепето

Концесията се прекратява по взаимно съгласие между страните

Кабинетът прие решение за прекратяване на договора за концесия на жп гара Пловдив, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията. Предложението за прекратяване на договора е направено от концесионера – ДЗЗД „Железопътна гара – Пловдив“ с управител Миролюб Столарски.

Договорът за концесия на железопътна гара Пловдив е сключен през 2013 г. и е влязъл в сила през 2015 г. Причината за прекратяване на концесионния договор са започналите от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ строителни дейности на територията на гарата по проекта за развитие на жп възел Пловдив, който се финансира със средства от ЕС. Строителството ще препятства ползването на обекта на концесия за продължителен период от време.

Със същото решение правителството упълномощи министъра на транспорта и съобщенията да сключи споразумение с концесионера за предсрочно прекратяване на договора по взаимно съгласие на страните. Прехвърлянето на гаровия комплекс за управление към НКЖИ ще позволи на компанията да продължи с ускорени темпове работата по изграждане на жп възел Пловдив и градската железница.

Споделете ни във:

1 thought on “Правителството прекратява договора за концесия на жп гара Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.