БългарияГероите на деня

Юристи, политолози, знакови архитекти, предприемачи, еколози и издатели в листата на „Да, България”

Арх. Петкана Бакалова и издателят Манол Пейков сред кандидатите за народни представители

Христо Иванов води листата на "Да, България"Юристи, политолози, знакови архитекти, предприемачи, еколози, издатели. Такива са лицата в листата на „Да, България”, която новосъздадената партия, в коалиция със „Зелените” представят на пловдивчани като алтернатива на политическото статукво и старите партийни физиономии. Както още вчера стана ясно, водач е председателят на "Да, България!" Христо Иванов. Втори е Никола Вълканов.  Понастоящем той е главен асистент във ФМИ при ПУ “Паисий Хилендарски”. Автор на десетки статии в научни списания и сборници с доклади на национални и международни научни конференции. Съавтор на учебници за бакалавърските програми на ФМИ при ПУ “Паисий Хилендарски”, както и за магистърската програма “Бизнес информационни технологии”, разработена съвместно с “World Wide Education – WWEDU”, Велс, Австрия. Организатор и член на жури в национални състезания по информатика и информационни технологии. Ръководи научния екип в голяма пловдивска ИТ компания. Създал и имплементирал иновативни бакалавърски и магистърски образователни програми по софтуерно инженерство за различни държавни университети от цялата страна.

Веднага след Вълканов, на трето място влиза знаковият пловдивски архитект Петкана Бакалова. Тя е Заместник-председател на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България. Има над 20 години професионален опит. Притежава магистърска степен по архитектура от Висшия институт за архитектура и строитeлство, София, и артмениджмънт от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив. Преминала е двегодишен курс по опазване на наследството, организиран от „Ecole de Chaillot”, Париж, и Националния институт за паметници на културата, София. Има сериозен управленски и административен опит, включително като ръководител на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, един от които е награден от Европейската комисия в България. Разработва инвестиционни проекти за публична инфраструктура и за едни от най-значимите паметници на културата в България от различни епохи. Активен защитник на тезата за съхраняване на тютюневите складове в града.

Четвърта в листата е дипломиралия се в Германия политолог Донка Дойчева- Попова. Тя е учредител и член на НС на “Да, България!” oт Пловдив. След нея е юристката Веселина Александрова. На шесто място е предложеният от коалиционния партньор ДЕОС Михаил Косев- завършил е кино-режисура и педагогика в New York University (Ню Йорк), а по професия е обучител/еколог по пермакултура. Следващите две позиции в листата са за Милена Найденова и Георги Стойчев от Зелените. Предложение на Зелените е и Добромира Григорова  работила в компании като Chrysler, Adidas и KPMG в Нюрнберг, Щутгарт и Дубай, преди да се премести в Лондон, където прави следдипломната си квалификация и работи в креативния отдел на австралийска консултантска компания, чиито проекти са свързани с подготовката на олимпийските игри Лондон 2012, както и други инфраструктурни проекти на лондонското метро и летищата Хийтроу и Гетуик. За еколозите в листата приоритети са подобряване качеството на въздуха и разширяване на зелената система. Листата попълват хирургът д-р Веселка Христамян, юристът Петър Пейчинов и издателят Манол Пейков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина