БългарияГероите на деня

Славчо: Втори въпрос към Тотев – защо не прие от държавата 20 млн. лв. за стадион „Пловдив“?

Продължавам да задавам въпросите си към Иван Тотев. Задавам ги пред пловдивчани след като въпреки поканата от моя страна, сегашният кмет бяга от дебат, в който да говорим за развитието на Пловдив, обръща се Славчо Атанасов към Иван Тотев в задочния си диспут с него. Ето и питането на кандидата за кмет към неговия опонент:

Вторият ми въпрос към Иван Тотев е – защо отказа 20 млн.лв целева държавна субсидия за доизграждането на стадион "Пловдив"?  При положение, че държавата декларира подкрепа. И на среща, инициирана от мен премиерът Бойко Борисов се отзова на желанието на пловдивчани да имат истински съвременен стадион.  След като му представих разчетите и експертизата  той даде уверението си за отпускане на целева субсидия в размер на 20 млн. лв.

Защо Иван Тотев отказа подкрепата на държавата и възможността да имаме значим спортен обект?  Този път наистина щеше да се изгради нещо с пари от държавата, защото построеното досега в Пловдив е не с пари от София, а с парите на пловдивчани – от данъците, които г-н Тотев вдигна.

Защо съветниците му отказаха да гласуват нашето предложение, внесено  в Общински съвет? Защо, при положение, че има обстоен анализ, безспорни финансови разчети и експертизи на водещи специалисти за това, че стадион "Пловдив" може да бъде довършен с 20 млн. лв. – те поискаха 185 млн.лв?  С ясното съзнание, че подобна сума е немислимо да бъде отпусната?

На базата на какви аргументи, анализи и оценки Иван Тотев и съветниците му отхвърлиха възможността Пловдив да има стадион? Пловдивчани не разбраха. На-малкото, защото не чуха никакви аргументи. Просто един от съветниците на сегашния кмет стана, изказа се за първи път и просто хвърли една колосална сума във въздуха.

Не мога да приема това за отговорност към Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина