БългарияГероите на деня

Пускат редовна авиолиния между Бурса и Пловдив до няколко месеца

Редовна авиолиния между Бурса и Пловдив ще бъде пусната до няколко месеца. Това се разбра на днешната официална среща между областния управител Здравко Димитров и валията на Одрин Гюнай Йоздемир. От областната управа припомниха, че разговорите за разкриване на линия Бурса-Пловдив бяха възобновени през февруари, когато новият консул на Република Турция Хюсеин Ергани, направи първата си официална визита при губернатора.

На днешната среща двамата областни управители Димитров и Йоздемир обсъдиха няколко важни теми във връзка с доброто сътрудничество между България и Турция. Не трябва да се допуска напрежение между двете държави, защото имаме добри отношения, които трябва да съхраним и за бъдеще. Това е посоката и правилният път, по който трябва да вървят нашите две страни. Ние сме комшии и трябва да запазим добрите взаимоотношения и за бъдещите поколения, подчерта Здравко Димитров.

Гюнай Йоздемир заяви, че посещението на г-н Борисов в Турция е ясен знак за добрите ни взаимоотношения. Той маркира, че има потенциал да бъдат реализирани много проекти в културната сфера, здравеопазването и по линия на туризма.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина