БългарияГероите на деня

Георги Гергов за проверката в АПИ: 50-те милиона са влезли в „Пътища Пловдив“, след като продадох фирмата

„Нямам нищо общо с договора за 51 милиона лева на „Пътища Пловдив“, който в момента се разследва от прокуратурата“. Това заяви бизнесменът Георги Гергов по повод публикации в медиите, свързващи неговото име с проверката в Агенция „Пътна инфраструктура“.

На 13.03.2014. всички притежавани от Георги Гергов и „Слънчев ден“ АД-Варна акции, представляващи 98% от капитала на  „Пътища Пловдив“ АД , са продадени на „Кристи строй“ ЕООД-Благоевград и  Асен  Христов  Савев. На 25.03.2014 г.  е вписана и промяна в Съвета на директорите на „Пътища Пловдив“  в Търговския регистър. От промяната се вижда, че от тази дата членовете на  Съвета на директорите – Тодор Гергов, Цветомир Гергов и Ангел Коджаманов, са заличени от Търговския регистър и дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав:  Кристина Ивавчева, Асен Савев и Маргарита Попиванова, като се представлява от Маргарита Попиванова и Асен Савев. Информацията е публична и общодостъпна и може да се провери на сайта на Търговския регистър, съобщават от пресцентъра на Международен панаир- Пловдив.

Считано от посочените по-горе дати – 13.03.2014 г. и  25.03.2014 г., Георги Гергов лично и свързани с него лица нямат отношение под каквато и да било форма  нито към управлението,  нито към собствеността на „Пътища Пловдив“, допълват от прессслужбата на панаира.  

Разследваният договор между "Пътища Пловдив" АД и АПИ е сключен на 30 юни 2015 година и на 31 август 2015 година е изплатена последната сума – общо 51 млн. лева. Това уточни  говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова  в предаването „Денят започва“ на  БНТ на 26 април 2017 г.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина