По кметско нареждане: Ресторантите по центъра без зеленини

Евала

Собствениците на заведения в тих ужас- ще ги уеднаквяват

Изнасят палмите на Хепи
Изнасят палмите на Хепи
Голяма драма тресе собствениците на елитни заведения с градини по Главната. По кметска заръка ресторантьорите трябва да махнат растенията от откритите площи на заведенията си, тъй като има план за еднотипно озеленяване на централната градска част. Съдържателите на ресторанти бяха задължени да махнат кашпите си от пешеходните зони, тъй като за естествените красоти по Главната ще се грижат специалистите от Паркове и градини. Идеята на градоначалника е да има хармония както във фасадите на сградите, така и в градините на ресторантите. Представителите на бранша обаче се притесняват, че така ги уеднаквяват и заведенията губят облика си.

Всъщност, целта е Главната да заприлича на централната зона на Виена, където външните части на ресторантите са обградени със стъкло, а край тях има зеленина, за която се грижи общината. Саксиите си първо изнесоха от ресторант Хемингуей. По информация на Под тепето, босовете на заведението са били инвестирали около 6 хиляди лева в растения и кашпи, които сега ще трябва да подреждат по домовете си. А уединението в откритата част на супер елитния Хемингуей в момента го няма.
Хемингуей вече е без кашпи със зеленина
Хемингуей вече е без кашпи със зеленина
Днес палмите от градината си  изнесоха и от ресторант Хепи. Такива са наредбите- ще се съобразим. Лошото е, че сами не защитаваме правата си, тъй като явно асоциацията ни не работи, коментираха под сурдинка пред Под тепето ресторантьори. Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.