АктуалноЕвалаЖивотНовини

Наши доброволци откриха оцелели под руините в Турция – СНИМКИ и ВИДЕО

Утрото на днешния петъчен ден е добро за българските доброволци, участници в спасителни мисии за издирване на оцелели в Турция.

„Нашите герои откриха петима оцелели!!! Операцията по изваждането им продължава и в момента!!!“ – това написа Национална асоциация на доброволците в Република България (НАДРБ) в профила си във Фейсбук към 7,30 днес.

Хората са открити в град Караманмараш, на 2 различни адреса, съобщи Георги Влайков, ръководител на доброволно формирование „Аварийно Спасяване – Пловдив“, който е на терен.

„Днес за нас утрото е добро. Сутринта към 02.00 часа Екип 2 е намерил и потвърдил 6 живи затрупани хора. Започнала е работа за тяхното изваждане, но тъй като екипът не разполага с техника, е бил заменен от друг – със специализирана техника. Тази сутрин в лагера настроението е наистина добро.

Екипът на Израел вчера е намерил 7 човека.

ИМА НАДЕЖДА!!!!!“ – това написа друг пловдивчанин Красимир Каракашев от ДФ „Мейдей“

Вижте кадри от базовия лагер на доброволците, край града.

Съобщава се още, че екипът на БЧК е локализира пострадал и е помогна за спасяването му. Спасителите са пренасочени към гр. Хатай, където ще продължи тяхната мисия.

По информация на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ техен екип цяла нощ е работил на място, където са открити признаци на живот. Продължават действията по укрепване на отломките от срутената сграда.

Екипът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община е на територията на гр. Адана и извършва действия по издирване и оказване на помощ на местните хора.

Пловдив продължава да събира хуманитарна помощ вижте още по темата в Репортаж от двора на ИК „Жанет 45“ – ВИДЕО.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Каква е ситуацията в село Богдан , Карловско? Там също има правоверни (понеже вие либратите се интересувате от чужди култури ,малцинства и вероизповедания) с потопени домове и сега живеят в метални контейнери при минусови температури.

    1. ‘свинете, Ваше Светейшество, ала преди да проповядвате първо да се бяхте поОГРАМОТИЛИ, а? А?

      Да не сте от „академията“ на МикиПОПА за баш-будали?

      Попадия-вероучителка недоизтрезняла?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина