Изпод тепетоМнения

Къщата с Медальона е готова

Приключи реставрацията на архитектурния шедьовър

Къщата с медальона днес...Къщата с медальона преди година и половинаКъщата с медальона е готова. Реставрацията на една от най-красивите и ценни пловдивски сгради приключи. При това успешно, според специалисти. Остават съвсем малки детайли по фасадата, които ще отнемат няколко дни, като до седмица се очаква скелето да бъде свалено и изключителната осанка на красавицата да блесне за всеки ценител на естетиката. Последно се работеше по доизкусуряване на двете тераси, а това бе и сред най-сложните етапи от ремонта.

Единствените  забележки на архитекти и реставратори, а и на ценителите на архитектурата, е изборът на наситен син цвят за фасадата. Те смятат, че оригиналните краски на паметника на културата са по-бледи. Този малък кусур обаче се размива на фона на отлично свършената работа по реставрация на емблематичната сграда. Припомняме, че след десетилетно отлагане на ремонта, той стартира миналата пролет, благодарение на разбирателството между община и частния собственик в имота- Флора Кюпелян. Двете страни обединиха усилия и средства и лъснаха диаманта на булевард „6-ти септември”.

Под тепето благодари на всички, участвали в процеса по реставриране на сграда и на собствениците, които намериха път един към друг. И доказаха, че с диалогичност се постигат чудеса. Пловдивчани, честита ви Къща с медальона!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина