БългарияНовиниПод небетоСпорт

В село Труд се радват на ново футболно игрище

На нов футболен терен се радват жителите на най-голямото село в сателитната на Пловдив община Марица. За откриването пристигна президентът на БФС Георги Иванов. Той подари футболни топки, спортни комплекти и пособия на децата от клубовете в Община Марица.

Футболният терен в Труд е с размери 90/60 метра. Той е първият за тази година, изграден по програмата на УЕФА „Хеттрик V“. Игрището е със специална настилка и отговаря на всички европейски изисквания. „През последните две години са изградени 23 подобни терена в страната, финансирани по програмата „Хеттрик“. Тревната настилка е най-високо качество – 6,5 см. Изградени са дренажна и поливна системи, монтирано е LED осветление. Инвестицията на новото спортно съоръжение е изцяло на БФС в размер на 630 хиляди лева.

„Игрището е предназначено за провеждането на първенства и турнири за нуждите на Община Марица под егидата на БФС“, коментира председателят на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Огнян Златков.

Лентата прерязаха кметовете на „Марица“ и Труд Димитър Иванов и Спас Стайков заедно с председателя на БФС Георги Иванов.

След това бе проведена първата среща на спортните надежди на Община Марица. Към тях се присъединиха Димитър Иванов, известният рефер Атанас Узунов и президентът на БФС Георги Иванов.

„Благодаря за това прекрасно бижу, което реализирахме в най-голямото село в общината – Труд“, уточни той и допълни, че 22 момичета от ФК „Пълдин“ влизат в националния отбор на страната на възраст от 13 до 19 години. Пет от девойките са от Община Марица и също ще играят на новото игрище с треньор Ангел Славов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина