БългарияНовини

Хора от наводнените карловски села протестират

Недоволни са от мудната работа на институциите

Жители от пострадалите от наводненията села в Карловско – Богдан, Каравелово и Слатина, днес протестират заради още неполучена помощ и заради невъзстановена пътна инфраструктура, съобщава БНР.

Около 100 души са се събрали на разклона до село Московец, на Подбалканския път. Малко след 7 часа около 30 души застанаха на пътя и блокираха за кратко движението.

Протестиращите искат да изкажат своето недоволство от мудната работа на институциите и най вече на община Карлово. Хората все още имат сериозни затруднения, каза в предаването „Преди всички“ на БНР Йорданка Семкова от село Слатина:

„Бяхме принудени вече да дойдем тук, след като виждаме, че нищо не се случва. Ние знаем, че тези поражения няма да бъдат отстранени с магическа пръчка, но се действа много бавно. Хората са обезверени, уплашени. Като завали дъжд, всички настръхват и виждат, че при по-силен дъжд, ще стане отново наводнение“.

От общината изчистиха коритата на основните дерета в селата, но отстрани е пясък, подчерта протестиращата. По думите й другият голям проблем е липсата на мостове. Най-вече ни притеснява коритото на река Стряма, каза тя и добави:

„Искаме да има наказани за безхаберието на община, на държава. Според нас има много институции, но всичко това ражда безхаберие. Преди бедствието, коритото на река Стряма беше гора. Тази река е бомба със закъснител“.

Йорданка Семкова е категорична, че трябва да се забрани сечта във водосбора на деретата. Протестиращите очакват действия:

„Както ние сме лоялни към държавата, искаме и тя да е лоялна към нас“.

Сериозни проблеми има и с раздаването на безплатните дърва за огрев.

Целия репортаж чуйте тук.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина