БългарияВластИзбориНовини

Хазарта зам.-шеф на Комисията по култура и медии

Лидерът на „Възраждане“ отговаря за българите в чужбина

Янев ще ръководи Антикорупционната комисия, а пловдивският депутат Радомир Чолаков ще бъде председател на Комисията по правни въпроси

ГЕРБ ще председателства парламентарните комисии по енергетика, външна политика и отбрана, съобщава OFFNews. ДПС взимат екологията, бюджета и вътрешна сигурност. Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев оглави антикорупционната парламентарна комисия, а лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов – Комисията по политиките за българите в чужбина. Засега БСП имат три председателски места, а „Демократична България“ и „Български възход“ по едно.

Преди обяд народните представители гласуваха съставите на 18 от 25-те редовни парламентарни комисии, след като вчера успяха да се разберат само за състава на бюджетната комисия. Също така вчера комисиите се увеличиха с една, след като предложението на ГЕРБ за създаването на нова Комисия по конституционни въпроси бе прието.

Тъй като тази промяна трябва да бъде обнародвана в Държавен вестник, двете нови комисии ще се съставят на по-късен етап. Според източници на OFFNews председател на Комисията по правни въпроси ще бъде Радомир Чолаков (ГЕРБ), а на Комисията по конституционни въпроси – Атанас Славов (ДБ).

Засега председателските места в комисиите са разпределени по следния начин: първата политическа сила ГЕРБ получава 5 председателски места, „Продължаваме промяната“ – 3, ДПС – 3, „Възраждане“ – 1, БСП – 3, а „Демократична България“ и „Български възход“ – по едно председателско място.

Ето и списък на новосъставените комисии:

Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление се състои от 23 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, четирима от ДПС, трима от „Възраждане“, по двама от БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Коста Стоянов (Възраждане). Зам.-председатели са Росица Кирова (ГЕРБ), Настимир Ананиев (ПП), Борислав Гуцанов (БСП) и Йордан Иванов (ДБ).

Комисията по енергетика се състои от 23 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, четирима от ДПС, трима от Възраждане, по двама от БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Делян Добрев от ГЕРБ. Зам.-председатели са Радослав Рибарски (ПП), Рамадан Аталай (ДПС), Драгомир Стойнев (БСП) и Ивайло Мирчев (ДБ).

Комисията по икономическа политика и иновации се състои от 21 народни представители – шестима от групата на ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от Възраждане, БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Мартин Димитров от ДБ. Зам.-председатели са Александър Иванов (ГЕРБ), Даниел Лорер (ПП), Борис Аладжов (Възраждане) и Петър Кънев (БСП).

Комисията по външна политика се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“ и БСП, и по един от ДБ и „Български възход“. Председател е Екатерина Захариева от ГЕРБ. Зам.-председатели са Венцислава Любенова (ПП), Ангел Георгиев (Възраждане), Деян Дечев (БСП), Виолета Комитова (Възраждане).

Комисията по въпросите на Европейския съюз се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“ и БСП, и по един от ДБ и „Български възход“. Председател е Деница Симеонова от ПП. Зам.-председатели са Томислав Дончев (ГЕРБ), Ализан Яхова (ДПС) и Стоян Таслаков (Възраждане) и Александър Николов (Български възход).

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения се формира на паритетен принцип – по двама от всяка група. Председателството ще ротира между Даниел Митов (ГЕРБ), Бойко Рашков (ПП), Ахмед Ахмедов (ДПС), Николай Дренчев (Възраждане), Атанас Зафиров (БСП), Атанас Атанасов (ДБ) и лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред се състои от 21 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от „Възраждане“, БСП и ДБ, един от „Български възход“. Председател е Хамид Хамид от ДПС. Зам.-председатели са Маноил Манев (ГЕРБ), Рена Стефанова (ПП), Цвета Рангелова (Възраждане) и Иван Иванов (БСП).

Комисия по отбрана се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“ и БСП, и по един от ДБ и „Български възход“. Председател Христо Гаджев от ГЕРБ. Зам.-председатели са Георги Георгиев (ПП), Джейхан Ибрямов (ДПС), Николай Дренчев (Възраждане).

Комисията по труда, социалната и демографската политика се състои от 21 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от „Възраждане“, БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Георги Гьоков от БСП. Зам.-председатели са Деница Сачева (ГЕРБ), Искрен Арабаджиев (ПП), Севим Али (ДПС) и Георги Георгиев (Възраждане).

Комисията по образованието и науката се състои от 21 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от „Възраждане“, БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Красимир Вълчев от ГЕРБ. Зам.-председатели са Николай Денков (ПП), Мукаддес Налбант (ДПС), Ивайло Папов (Възраждане) и Ирена Анастасова (БСП).

Комисията по здравеопазване се състои от 21 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от „Възраждане“, БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Антон Тонев от ПП. Зам.-председатели са Костадин Ангелов (ГЕРБ), Джевдет Чакъров (ДПС), Маргарита Генчев (Възраждане) и Александър Симидчиев (ДБ).

Комисията по околна среда и водите се състои от 21 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от „Възраждане“, БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Станислав Анастасов от ДПС. Зам.-председатели са Младен Шишков (ГЕРБ), Татяна Султанова (ПП), Манол Генов (БСП) и Георги Самандов (Български възход).

Комисията по транспорт и съобщения се състои от 21 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от „Възраждане“, БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е Георги Свиленски от БСП. Зам.-председатели са Андрей Рунчев (ГЕРБ), Димитър Недялков (ПП), Павлин Кръстев (ДПС).

Комисията по електронно управление и информационни технологии се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“, БСП, и по един от ДБ и „Български възход“. Председател е Калина Константинова от ПП. Зам.-председатели са Георг Георгиев (ГЕРБ), Сезгин Мехмед (ДПС), Борис Аладжов (Възраждане) и Божидар Божанов (ДБ).

Комисията по култура и медии се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“ и БСП, и по един от ДБ и „Български възход“. Председател е Иван Ченчев от БСП. Зам.-председатели са Тома Биков (ГЕРБ), Христо Петров „Ицо Хазарта“ (ПП), Ерджан Ебатин (ДПС) и Стоян Михалев (ДБ).

Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“ и БСП, и един от „Български възход“. Председател е Анна Александрова от ГЕРБ. Зам.-председатели са Стойо Стойоев (ПП), Искра Михайлова (Възраждане) и Вяра Емилова (БСП).

Комисията по превенция и противодействие на корупцията се състои от 21 народни представители – шестима от ГЕРБ, петима от ПП, трима от ДПС, по двама от „Възраждане“, БСП и ДБ, и един от „Български възход“. Председател е лидерът на „Български възход“ Стефан Янев. Зам.-председатели са Рая Назарян (ГЕРБ), Михал Камбарев (ПП), Ихсан Хаккъ (ДПС) и Смиляна Нитова (БСП).

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска 30-минутна почивка, за да може лидерите да се разберат за съставите на останалите комисии. Остава да бъдат изяснени пълните състави на комисията по туризъм, земеделие, спорт, на българите извън страната. След почивката депутатите гласуваха и съставите на останалите комисии:

Комисията по правата на човека и вероизповеданията се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“ и БСП, и един от „Български възход“. (След почивката ще се изясни пълния състав на комисията). Зам.-председатели са Евгения Алексиева (ГЕРБ), Андрей Цеков (ПП), Хайри Садъков (ДПС), Александър Арангелов (Възраждане) и Кремена Кунева (ДБ). Председател не беше избран, защото още не са приети председателите на комисията по спорта и земеделието.

Комисията по политиките за българите извън страната се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, „Възраждане“ и БСП, и по един от ДБ и „Български възход“. Председател е лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Зам.-председатели са Илтер Бейзатов (ГЕРБ), Инна Иванова (ПП), Танер Али (ДПС) и Елисавета Белобрадова (ДБ).

Комисията по туризъм се състои от 17 народни представители – петима от ГЕРБ, четирима от ПП, по двама от ДПС, “Възраждане” и БСП, и по един от ДБ и “Български възход”. Председател е Цончо Ганев от „Възраждане“. Зам.-председатели са Любен Дилов-син (ГЕРБ), Снежана Апостолова (ПП), Небие Кабак (ДПС) и Христо Проданов (БСП).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина