БългарияНовини

По време на избори българите предпочитат традиционните медии

Интересът към традиционните медии е по-голям от този към нетрадиционните медии, базирани в Интернет и социалните мрежи пише БТА. Тази става известно от Доклада на СЕМ за специализираното наблюдение на предизборната кампания за 48-мо Народно събрание, както и от национално представително проучване за източниците на информация по време на избори, осъществено от Екзакта Рисърч Груп. Данните представи Лидия Йорданова, собственик и управител на социологическа агенция Екзакта Рисърч Груп днес.

Тя посочи, че доверието към частните телевизии продължава да има по-голям дял спрямо обществената телевизия в рамките на предизборната кампания. Към края на септември от телевизия се информират хора над 40 години, а младите се информират от социалните мрежи, коментира Йорданова.

Според данните, представени от нея, традиционните медии продължават да поддържат позициите си спрямо медиите, базирани в Интернет.

В деня на изборите – 2 октомври, българските граждани отново предпочитат традиционните медии пред базираните в Интернет. Според представените данни най-предпочитана в изборния ден е БТВ, следвана от Нова, след това е БНТ. Йорданова отбеляза, че в деня на вота гледаемостта на БНТ се е повишила спрямо обичайното, сравнено с БТВ и Нова. Едва 14 % казват, че не гледат телевизия в изборния ден.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина