БългарияНовини

Асфалтират улица в пловдивското село Калековец

Започна реконструкция на улица „Хан Аспарух“ в Калековец, . Символична първа копка на проекта направиха кметът на Община Марица Димитър Иванов и кметът на селото Георги Вълков.

Инфраструктурният проект предвижда подобряване качеството на настилката в участък от 700 метра, обхаващ от кръстовището на ул. „Цар Симеон“ до ул. „Никола Вапцаров“. Проектът е на стойност над 365 000 лева и цели подобряване обществената среда и качеството на живот на жителите на Калековец и работещите в предприятията. Той се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС в размер на 206 000 лева, като Община Марица съфинансира реконструкцията със 135 751 лева, а държавното участие е на стойност 23 000 лева.  

Предстои реконструкция на от улица „Хан Аспарух“, през която преминава  изключително активен трафик на леки и тежкотоварни автомобили. „Възлагам контрола по изпълнението на проекта на кмета Георги Вълков. Ангажирам се да инспектирам обекта редовно. Апелирам строителната компания да изпълни в срок и качествено пътния участък“, заяви кметът Димитър Иванов. Той допълни, че обновяването на улицата се осъществява със средства от ЕС, от общинския бюджет, както и с национално съфинансиране.

На събитието присъстваха председателят на ОбС Марица Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, общински съветници и жители на Калековец, както и работещи в индустриалната зона на селото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина