АктуалноЖивотЗабавлениеКриминалеНовини

Жоро Милионера – Свободен човек, бичи айляк по Главната

Първи Великден навън, след близо 10 години зад решетките – СНИМКИ

В началото на месец април пловдивчанинът Георги Енев, получил прозвището Жоро Милионера, излежа присъдата си за кражбата на 1 471 058,52 лв. и вече е на свобода.

Ден, след края на 12-годишната му присъда, някои медии писаха, че мъжът вече е зад граница и харчи парите си на воля. Това обаче не е истина, тъй като репортер на Под тепето улови Милионера на Разпети петък в сърцето на града.

Георги Енев се разхожда като свободен човек по Главната улица на Пловдив. Пие кафе на свеж въздух и бичи айляк, като типичен пловдивчанин в почивен ден. Макар и милионер мъжът, който така и не издаде къде са задигнатите пари от буса, който трябваше да пази, явно е избрал да отбележи първия си Великден навън в любимия град.

Припомняме, че на 22 юни 2012-та година гръмна новината за обран инкасов автомобил със задигнати над 1 млн. лева. Няколко дни по-късно 33- годишният тогава Георги Енев се предаде, след като потърси по телефона адв. Кутриянски. По време на делото стана ясно, че Енев е имал съучастник. 

Разследващите работеха и по версията, че бившият рейнджър е изпълнявал поръчка на другиго. Самият той призна вината си: Виновен съм, съжалявам, но не каза и дума за това къде са парите. От цялата сума бяха върнати 25 000 евро от майката на Милионера, които той оставил в дома ѝ.  През 2014 г. от Апелативен съд – Пловдив Георги е осъден на 12 години затвор, а присъдата му е потвърдена от Върховния касационен съд.

Енев излежа ефективно 9 г. и 9 м. в затвора в Пловдив, тъй като с работа я е намалил с близо 2 г. и 3 м. Въпреки, че е имал право на предсрочно освобождаване, нито веднъж не го е пискал. Според юристи, едната причина за това е изтичането на давностен срок, в който застрахователите, обезщетили банките, могат да си търсят парите. Междувременно охранителната инкасова фирма, в която служителят Георги Енев извърши обира не съществува от около 5 години.

Той е на свобода от началото на този месец. От тогава всички се питата къде е Милионера.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Човека си е направил сметката , решил е ,че и гъза да си съдере не може да изкара тези пари за 10-12 години и е предприел действия

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина