АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Защо министърът на културата спря поръчката за Концертна зала?

„Защо министърът на културата прекрати обществената поръчка за ремонта на Концертна зала?”. Отговор на този въпрос ще търси народният представител от ГЕРБ доц. Стефан Шилев. Той е отправил официално питане до Велислав Минеков, след като вчера се разбра, че е спряна процедурата за дългоочакваната реконструкция на културното средище в сърцето на Пловдив.

„ Запознах се с мотивите за прекратяването, което е станало на 26 октомври. Доколкото се вижда от тях, става въпрос за повтаряне на някои части от обществената поръчка и въпроси, които има от участници в процедурите. Днес отправихме питане към служебния министър какви точно са причините за прекратяването на поръчката, има ли виновни и кога ще бъде обявена отново тази обществена поръчка. Защото тя е изключително важна за Пловдив. Така че се надявам в петък да отговори министърът на тези толкова важни въпроси”, коментира днес темата доц. Стефан Шилев.

Той изрази притесненията си от опасността отпуснатите за проекта близо 10 милиона лева без ДДС да бъдат загубени.

„Надявам се след изтичането на сроковете за обжалване на прекратяването на поръчката, да бъде стартирана нова. Необходимо е до края на годината това да стане, за да не бъдат загубени средствата”, добави народният представител от ГЕРБ.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина