АктуалноГрадътКриминалеСпортен Пловдив

Засилени мерки за градското дерби

Областната дирекция на МВР в Пловдив предприема всички законосъобразни действия за недопускане на прояви на футболно хулиганство във връзка с предстоящото днес градско дерби между отборите на „Ботев“ и „Локомотив“. Срещата започва в 17 часа на спортен комплекс „Ботев 1912“ в квартал „Коматево”.

В спортната зона и в целия град е планирано засилено присъствие на пловдивската полиция, СДВР и жандармерията. Със заповед на кмета Здравко Димитров е забранена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс.

Няма да се допускат лица под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение.

За гарантиране на безопасността на движението около стадиона в Коматево е възможно да бъде въведено временно ограничение за пътните превозни средства два часа преди и след приключване на дербито.

За зрителите на трибуна „Юг” контролно-пропускателният режим ще бъде с времетраене от 15 ч. до 16.30 ч. и след крайния час достъпът до там приключва.

От полицията апелират привържениците и на двата отбора да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда, които ще реагират безкомпромисно при констатиране на закононарушения и противообществени прояви.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина