АктуалноВластГрадътИзбориИзпод тепетоНовиниОбщина Пловдив

Блокират движението около зала С.И.Л.А. заради партийно събитие

Бойко Борисов събира партийния актив в частната зала, а не в Колодрума

По-рано днес от общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ съобщиха, че в петък – 17 март, за няколко часа ще бъде спряно движението около спортна зала „Сила“. Периодът е фиксиран от 15 до 20 часа и включва часовете пик за втория по големина град в страната. Никъде обаче не се споменава какво налага това ограничение.

Репортерското проучване на Под тепето установи, че в петък вечерта в спортния комплекс е планирана предизборна среща на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов с актива. За срещата с Борисов се очаква да пристигнат членове и симпатизанти от региона с организиран транспорт.

Така, за да се осигури безпрепятственото придвижване на партийците ще се забрани преминаването на моторни превозни средства по ул. „Тракия“, в участъка от бул. „Васил Априлов“ до ул. „Кавала“. 

Според източници на медията ни, блокадата в централната градска част е можело да бъде избегната с наемането на многофункционална спортна зала Колодрума. Затова е и странно решението на ГЕРБ да организира събитието не в спортния комплекс, който бе финансиран и изграден по време на тяхното управление, а в частна спортна зала. Още по-озадачаващо е, че точно утре вечер в общинския Колодрум няма планирано събитие, поне според сайта на залата.

Припомняме, че през март 2017-а партията събра над 7000 души в Колодрума на закриване на кампанията. Това бе първият път, в който залата се напълни.

Частната зала СИЛА – пълна и евтина, издържаният с наши пари Колодрум – празен и на загуба

За идването на Борисов под тепетата в редиците на администрацията се знае от началото на седмицата, когато по районните кметства били изискани списъци на служителите, които ще присъстват на мероприятието.

Бойко Борисов: Зико няма да има какво да открива

От сградата на пл. „Стефан Стамболов“ отказали да предоставят такъв списък, съобщиха за Под тепето служители, пожелали анонимност.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина