Под тепето получи отказ на информация за Колодрума

Разследване

След над 4 месеца чакане на отговор по писмено зададени въпроси, ресорният заместник-кмет Розалин Петков отказа да даде интервю по темата

Пред двама свидетели от администрацията той заяви на репортера ни, че няма да има такава среща

Таня Грозданова

Както ви информирахме още на 20 април по повод смяната на директора на Многофункционална спортна зала Колодрума, през февруари 2017-а година репортер на Под тепето поиска интервю с тогавашния, а вече бивш мениджър на залата Йорданка Трендафилова. Тя каза, че трябва да има разрешение от общината, затова се свързахме с PR-а на Община Пловдив г-жа Веселина Стоянова. Оказа се, че Трендафилова отсъства и не може да отговори на въпросите ни. Още тогава от Община Пловдив помолиха да изпратим въпросите в писмен вид, тъй като тя е в отпуск, а на питанията ще отговори ресорният зам.-кмет Розалин Петков, който цтирам „е най-добре запознат по темата“.

Седмица по-късно имахме определена среща с него, която бе отменена минути преди започването й, поради „неотложен ангажимент“ от страна на зам.-кмета Петков. В последствие г-н Петков излезе в отпуск за изборите, който продължи месец и половина.

Последваха многобройни ежеседмични запитвания и телефонни позвънявания. В моментите, когато Розалин Петков отговаряше на телефона, той уговаряше с репортера ни разговор за следващата седмица, който също не се състоеше. При случайните срещи в кулоарите на общината подминаваше с усмивка и обяснение, че в момента е много зает… и така вече повече от 4 месеца.  

Поредната уговорка бе на 9 май да се свържем по телефона и да уговорим пак среща за интервю, чиито въпроси са зададени в писмен вид по негово настояване още в началото на месец февруари тази година. На 9 май г-н Розалин Петков отново не вдигна телефона си.

През месец май репортерът след многобройни опити го откри случайно в кабинета на PR-а на Община Пловдив, в който бе и зам.-председателят на Общински съвет – Пловдив и шеф на групата съветници от ПП ГЕРБ г-жа Радослава Ташкова. Пред двете дами г-н Розалин Петков заяви, че не се радва да види репортера на Под тепето и че това интервю няма да се състои. Свидетелите останах безмълвни и без коментар.

Публикуваме целият разговор от случайната среща, след многобройните опити за интервю по темата и изпълнението на всички изисквания от страна на администрацията:

Репортер: – Добър ден! Господин Петков, Вас търся. Много се радвам да Ви видя.

Розалин Петков забива поглед във вестника и отвръща: – Аз не се радвам.

Репортерът, след като подминава „възпитаната“ реплика: Търся Ви, заради уговорката ни да се чуем на 9 май за интервюто относно Колодрума. Днес е 10, а вчера Вие не отговорихте на многобройните позвънявания, както се бяхме разбрали и не вдигнахте телефона си.

Р.П.: Знам.

Репортер: Г-н Петков, какво правим? Ще станат 5 месеца откакто Ви изпратихме въпросите?

Розалин Петков мълчи.

Репортер: Ще имаме ли някакъв отговор?

Р.П.: Какъв отговор?

Репортер: Знам ли?! Например, че такова интервю няма да има, защото минаха месеци, и вече започва да ни писва.

Петков: Добре! Такова интервю няма да има, та да не ви писва! 

Репортер: Благодаря Ви за откровението. Можеше да го кажете и преди два-три месеца. Изключително много се радвам, че дадохте този отговор пред свидетели! Довиждане и хубав ден! 

Този материал стои готов от 10 май. Умишлено изчакахме с неговото публикуване с надеждата, че някой от присъстващите на случката ще подскаже тактично на зам.-кмета Розалин Пеков, че е в грешка, а културните пътища за отказ от интервю са със съвсем други думи.

След този разговор репортерът ни помоли за съдействие кмета на Община Пловдив. Неговият отговор бе: „Е, сега, защо не напишеш, че снощи в залата нямаше нито едно свободно място?!“ ( разговорът бе ден след гостуването на Балшой московский цирк в Колодрума).   

Прилагаме и зададените въпроси към посочения от администрацията да отговори ресорен зам.-кмет Петков, които бяха поискани в писмен вид преди повече от 4 месеца въпроси:

„Въпроси към г-н Розалин Петков за интервю на тема Многофункционална спортна зала Колодрума:

Колко събития са били организирани в Колодрума през 2016г. и приблизително колко публика са събрали те?

Какъв е бил разходът на ОП-то за миналата година и какъв е бил приходът?

Какви средства за издръжка на залата са планирани за 2017г.?

Колко са планираните към днешна дата събития за 2017г. и приблизително какъв приход се очаква от тях?

От колко души е съставен екипът на ОП-то, какви са средните заплати и как функционира то?

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? (б.ред.: точно този въпрос прелял чашата на търпението на „интервюирания“, разбра екипът ни. Г-н Петков се подразнил защото не му било работа да прави такива изчисления, за които е нужен екип от счетоводители, по думите му. За протокола ще вметнем, че висшето образование на зам.-кмета е именно Специалност „Счетоводство, контрол, финанси и планиране” с квалификация: Магистър  икономист – счетоводител)

Има ли отдадени под наем площи в комплекс Колодрума и как вървят наемите?

С кои промоутъри работи залата и колко сключени партньорски договора има?

Какво стана с конкурсите за лого и име на спортната зала?

Общинското предприятие ли е най-удачният вариант за менажиране на комплекс Колодрума?

Има ли концепция за развитие на залата в периода до 2019г., когато Пловдив е Европейска столица на културата?

Нямаше ли условие в договора за придобиване на правото на строеж от колоездачен клуб „Цар Сиемон“, че велосипедистите ще тренират там безплатно ?

Промените в Наредбата за администриране на такси и услуги, които бяха приети в началото на годината в частта за Колодрума, всъщност намаление или увеличение на тези цени са?

За какви спортове и от кои федерации е сертифициран комплекса до момента?“

Споделете ни във:

4 коментара за “Под тепето получи отказ на информация за Колодрума

  1. Прави са коментаторите, че който управник хитрува да се крие от отговорностите си (за които му плащам АЗ-ТИ-НИЕ!)то той попада веднага под ПРОКУРОРСКИЯ микроскоп. Смайващото за мен е друго: че журналистката от ПодАльоша ЗАДАВА ВЪПРОСИ, фместо да кади тамян и ванилия изКАПАНО както правят нежните г-ци. Напомня ми на друга пловдивчанка отпреди половин столетие в “ИСКРА” -доста бой отнесе… danbg.com/wp/?page_id=1574 . А въпросите й са ТОЧНИ

  2. Питайте този зам кмет какво става с онези 80 млн.лв.? Защо още няма договори? Другите общини започнаха да строят, а Пловдив-уж се хвалеха че са първи- станаха последни! Питайте и Кацарски – най големия крадец – колко струват ремонтите които прави?

  3. Тези лайна заместник кметове наясно ли са че отговарят от името на избирателите,които са ги избрали. Такава безочлива наглост е характерна за комсомолски секретар, който се е объркал, че отговаря за публични средства а не за къщата му на село. Във всяка цивилизована държава вече щеше да е уволнен и разследван за злоупотреба с публични средства. Тотев все такива си ги избира да не му задават много въпроси. Ще си спомняте това време някой ден !!

  4. Розалин е просто един “подписвач” и върви заедно с Тотев, за да разписва документи, когато Тотев тактично излиза в отпуск…какво очаквате от подобен индивид?..пуснете заявление по ЗДОИ и ще получите отговор 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.