АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Тотев е подал оставка като лидер на ГЕРБ в Пловдив

Иван Тотев е подал оставка като координатор на ГЕРБ в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Той е изявил желание да завърши политическия цикъл след спечелването на кметските избори от партията през 2011, 2015 и 2019 година, когато лично той два пъти беше кмет на града, както и по-късно депутат.

Временно изпълняващ длъжността областен координатор ще бъде Димитър Колев – настоящ районен кмет на „Западен“. Иван Тотев бе вторият областен лидер на партията след Йордан Кюмюрджиев, който бе сменен след разместванията в Общинския съвет през 2008 година.

Репортер на Под тепето опита да се свърже с Иван Тотев и Димитър Колев, но и двамата не вдигат телефоните си.

Оставката си Тотев е подал по време на партийно събрание за обсъжданията на кандидатурите за кметове в страната. От ГЕРБ съобщават, че вече са ясни кандидат-кметовете, но те не са официално обявени. На места ще бъдат подкрепени непартийни фигури, издигнати от инициативни комитети, докато другаде ще се заложи на партийни кадри.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Липсата на интерес да се коментира оставката или разкарването на Тотев от политическата сцена означава, че толкова много отрова е инжектирал навсякъде, че всички са в токсична фаза. Моделът Тотев трябва да бъде изринат заедно с всичките му общински съветници. И трябва да бъде съден!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина