АктуалноБългарияНовиниРазследване

Задържаха формалния собственик на „Изамет“, преди пресконференция

Кристиян Христов щеше да говори в БТА за Осемте джуджета, кого задържа на входа на агенцията

Служители на ГДБОП задържаха пред входа на БТА Кристиян Христов, който трябваше да даде пресконференция в агенцията на тема: „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система“.

Христов е формалният собственик на дружествата „Изамет“ и е замесен в скандала. Работил е за Любена (бившата съпруга на Еврото) и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, съобщава Offnews.bg.

Петьо Петров-Еврото е обявен за издирване от МВР

Малко преди 14:00 часа служители на ГДБОП наредиха на Кристиян Христов да се качи в кола на дирекцията, която го отведе. Христов не оказа съпротива, макар и няколко минути да настояваше първо да даде пресконференцията и след това да бъде отведен от полицаите.

Служителите на МВР не се съгласиха и заявиха, че трябва да тръгне с тях сега „за разговор“ и едва след това ще може да направи разкритията си, съобщи БТА.

Малко преди това АКФ пусна ексклузивно интервю с бившата съпруга на Петьо Еврото Любена Павлова, в което тя обяви, че бившият следовател е автор на заплашителното писмо до главния прокурор Иван Гешев и за неговите взаимоотношения с представители на съдебната власт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина