АктуалноГрадътКриминалеНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Полицията провери шофьор на автобус от градския транспорт в Пловдив

Водачът по линия на №21, обслужващ периодично и курсове по линия №17, е уличен в системни нарушения – свалял пътници, пропускал спирки и си правел почивки пожелание

Шофьор от градския транспорт в Пловдив е бил подложен на пълна проверка със съдействието на Трето районно управление на МВР, включително са му взети проби за алкохол и наркотици. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

„На фона на всички сигнали, които  ежедневно получаваме, случаят с този шофьор е безпрецедентен. Затова се обърнахме за съдействие и към полицията“, коментира директорът Георги Стоилов.

Множеството проверки през последните месеци потвърждават многобройните оплаквания от граждани срещу шофьора на автобус РВ0690РТ по линия №21, обслужващ периодично и курсове по линия №17. Водачът на превозното средство системно не изпълнява задълженията си – не спазва разписанията, пропуска спирки,  ползва нерегламентирано почивки  и нарушава регламентираното си работно време,  позволява си да  принуждава пътници да напускат автобуса без основание, като при това  ги нагрубява словесно и проявява физическа агресия. Един от последните такива случаи, за който са подадени сигнали и на тел. 112, е от неделя вечерта, когато същият водач е принудил пътниците да напуснат превозното средство преди крайната  му спирка и ги е оставил в дъжда. 

„Неизпълнените курсове не се заплащат, налагаме санкции, но това не може да компенсира причиненото неудобство на пътниците, които разчитат на градския транспорт“, категоричен е Стоилов.

По думите му, проблемът е поставян пред фирмата превозвач „Автотранс  2000“, която обслужва автобусни линии №21 и 17. Шофьорът е предупреждаван да спазва трудовите си задължения.

„Ако и след последната проверка и предупреждение няма резултат, ще настояваме работодателят му да го санкционира по съответния нормативен ред и да предложи друго лице, което да изпълнява обслужването на линии №21 и 17“, заяви директорът на „Организация и контрол на транспорта“.

Георги Стоилов напомни, че за нередности в градския транспорт гражданите могат да сигнализират на телефон 032/622 550.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Кога ще задължат шофьорите на тези т.н. щъркели, да отварят и двете врати? Не може сутрин и вечер да се тъпчем за качване и слизане от една врата, защото шофьорът е и кондуктор! Ако няма друг вариант, спрете тези автобуси от движение! Те са непригодни за „Градски транспорт“!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина