АктуалноБългарияГласовеКриминалеМнения

Бившата жена на Петьо Еврото: Сарафов идваше често в „Осемте джуджета“ по работа

Борислав Сарафов е ходил често в „Осемте джуджета“, като е бил там по работа, а не заради хубавата храна. Това разкри в интервю за Антикорупционния фонд бившата жена на Петьо Петров- Петьо Еврото – Любена Павлова. Тя описа отвътре „живота“ в ресторанта и начина, по който Еврото е работил в последните години. Като причината да застане пред камера тя посочи, че се чувства ужасена от случващото се и че бившият й мъж е отвлякъл детето й и че получава заплахи. Тя разкри, че е бременна от новия си приятел и се притеснява за него и за бъдещия си наследник.

Интервюто на Павлова дава представи и за начина на работа на бившия следовател, корупцията и компроматите, с които държи магистрати, услугите и мокрите поръчки, за които са били вземани решения в „Осемте джуджета“. Стана ясно, че там са се раздавали пари, апартаменти и коли на магистрати, но в редица случаи те са били притискани с други средства- компромати или кариерно развитие.

Любена Павлова допусна, че зад писмото със заплахата към главния прокурор Иван Гешев и приканването да си подаде оставката, седи бившият и мъж. „Виждам почерка му. Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти на ден. В това писмо аз съзирам него. Няма вариант да е писано от друг човек – от 8 години живея с него и записвам всичко, което той казва“, коментира Павлова.

Тя подчерта, че главният прокурор Иван Гешев не е идвал в „Осемте джуджета“, за разлика от Борислав Сарафов. Често ресторанта посещавала и Емилия Русинова.

„Мисля, че предстоят много страшни неща, ако планът, който е задействан, бъдеу изпълнен докрай. Тогава вероятно Сарафов ще остане главен прокурор до избора на следващ и тогава ще е страшно“, разкри още Любена Павлова.

Има ли мрежи на влияние в съдебната система? Колко струва един магистрат? Кой създава и кой решава проблемите в съдебната система? Гледайте интервюто с Любена Павлова, председател на сдружение “План Б” и бивша съпруга на Петьо Петров, наричан “Еврото”, адвокат и бивш шеф на столичното следствие:

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина