АктуалноГрадътНовини

Вкарват в ОбС исканията на гражданите за парка до Гребната

Исканията на пловдивските граждани, изразили позицията си на поредица протести в защита на парка до Гребната база, ще влязат в Общинския съвет и ще бъдат внесени за разглеждане от местните съветници. Това съобщиха от инициативната група, обединена в Гражданска инициатива „За Парка“ след заседание на Комисията по общинска собственост, на което са присъствали.

Желанията на протестиращите са свързани основно с предназначението на имота от 81 дка до Гребната база, което да бъде върнато обратно за зеленина, както беше в предходния Общ устройствен план. Надеждите на гражданите са също теренът да стане общинска собственост – чрез отчуждаване или дарение.

По време на заседанието са внесени предложения от кмета и от политическа партия да се водят преговори за закупуване на имота от собственика „Тея инвест“. Според гражданите обаче това е неприемливо, тъй като ще доведе до огромни финансови щети на общината. Единственият вариант за преговори е теренът да бъде дарен от „Тея инвест“, пишат протестиращите.

„С малки стъпки се приближаваме към развръзката – разглеждания на исканията ни на Общински съвет“, коментираха от Гражданската инициатива.

снимки: Анастас Търпанов

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина