АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

Вижте как изглежда площад Житен пазар след реконструкцията – ГАЛЕРИЯ

Откраднаха кошчетата на обновеното пространство в центъра ден преди откриването му

Кметове призовават пловдивчани за опазване на новите придобивки – ВИДЕО

Заместник-кметът на Община Пловдив по строителство инж. Тошо Пашов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и представител на фирмата изпълнител „Проинвест“ прерязаха лентата на обновения площад Шахбазян. Пространството е направено по лот „Рехабилитация и реконструкция на площад „Житен пазар“ по проект „Обновяване на градска среда в Община Пловдив“.

Припомняхме, че дейностите по големия проект стартираха в края на декември 2020 г. По него в цялата зона са инвестирани 12 105 331 лева, от които безвъзмездно отпуснати 11 093 503 лв. по ОП „Региони в растеж“, а останалата сума е съфинансиране от общинската хазна.  

Кметът на район Централен Георги Стаменов напомни, че работата е разпределена на няколко лота и крайните резултати започват да се виждат. Той се върна назад във времето, за да разкаже как от площадче с гълъби пл. „Житен пазар“ сега е придобил вид на модерна европейска инфраструктура.

На площадчето има амфитеатрално разположени пейки и малка сцена, фонтан, изградена нова подземна инфраструктура, нови алеи, арки на два от входовете и голяма детска площадка.

Преди официалната церемония присъстващите огледаха направеното и забелязаха обратен наклон в едната част на фонтана, на места липсват част от новите плочки, както и вътрешните кошчета за отпадъци. От думите на зам.-кмета Тошо Пашов стана ясно, че поцинкованите кофи са били поставени вчера, а тази сутрин вече са липсвали.

По отношение на другите констатирани пропуски, стана ясно, че ще бъде изкано от изпълнителя да ги коригира.

След кратката церемония зам.-кметовете Пашов и Темелков направиха инспекция и на останалите лотове по проекта в квартала, където върви обновяване на улици, тротоари и междублокови пространства.

Кога се очаква да приключи работата в зоната и още по темата вижте в отговора на кмета Георги Стаменов в следващото видео.

Накрая кметовете отправиха апел към пловдивчани да се отнасят съвестно и да пазят новите придобивки, тъй като те са направени с парите на всички ни, като данъкоплатци.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Кмете,кмете,колко беше платено за така наречената инсталация от наклонени железа?
    Дали парите нямаше да стигнат за реконструкция на старите тоалетни така „необходими“за склад на Паркове и градини?

  2. ПОДИГРАВКА щеше да бъде, ако не беше очевидно, ПЛАДНЕШКО

    ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

    Всички градски масивно зидани тоалетни из махленските градинки ощр от комунистическо следва да се добросъвестно поправят и върнат зв употреба от гражданството – – – всичко друго е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ

  3. Да бяхте снимали и стария кенеф, дето го оставиха да грози пеизажа. Похарчиха 12 милиона и оставиха разбитата тоалетна като цирей на челото. Ей на това се вика: „Хубава работа, ама българска!“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина