АктуалноБългарияКриминалеНовини

Трима ранени и шестима в ареста след бой в пловдивско село

В ромската махала на пловдивското село Певците се е разразил масов бой между два клана. Сигнал за мелето е подаден на Спешния номер 112 снощи около 20 часа. Незабавно натам са насочени автопатрули на РУ-Карлово, а впоследствие са изпратени и допълнителни екипи на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“.

Изяснено е, че свадата възникнала между две враждуващи фамилии, като някои от участниците били под въздействие на алкохол. При боя са пострадали трима души, които са транспортирани до Центъра за спешна помощ в Карлово и впоследствие до пловдивска болница с различни наранявания.

От ОД на МВР – Пловдив съобщиха, че шестима души са арестувани, сред които и непълнолетно момче. Те са задържани за срок до 24 часа като заподозрени за инициатори на конфликта. 

След бързата и професионална реакция на униформените боят е прекратен, а спокойствието в селото – напълно възстановено. В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК действията на служителите на реда продължават. Уведомена е районната прокуратура.

Снимката е илюстративна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина