АктуалноБизнесБългарияГрадътНовини

Спряха полетите до Германия от Летище Пловдив

Полетно разписание на нискотарифната авиокомпания Уиз Еър (Wizzair) от Летище Пловдив до Летище Меминген – Мюнхен Запад изчезна от интернет пространството. Оказа се, че авиопревозвачът е прекрати полетите до германското летище без обяснение. Така Пловдив остава без връзка по въздуха с Германия.

Според ръководството на пловдивския аеропорт това е станало преди няколко дни. Компанията е предупредила, че спира линията, без да поясни защо. Ръководството на Летище Пловдив предполага, че решението на Wizzair е част от масов проблем на авиокомпаниите с дефекти по двигателите на самолетите Airbus. В момента те се изтеглят масово от употреба, за да се отстранят повредите. 

В момента от летище Пловдив се изпълняват редовни полети само до Лондон, Дъблин и Тел Авив. Припомняме, че преди време Wizzair спря линията и до немския град Дортмунд, а преди няколко месеца турската компания Пегасус еар прекрати полетите до Истанбул.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

  1. Истината да няма полети до Германия от летище Пловдив до летище Дортмунд е,че пътниците по тази линия бяха твърде нецевилизовани, както искате така ме разбирайте госпожи и господа

  2. Като пибликувате новини, поне се заинтересувайте от ръководство на летището до къде наистина има полети от това летище…. Няма никакви полети до Дъблин!!!! Стара информация която едва ли помага…

  3. Спрени са много полети до европейски държави, проблемът на WizzAir с дефектните самолети е голям. Иначе летището ни е чудесно, компактно, чисто и приятно, персоналът е любезен и ангажиран.

  4. Отразете истината-отдавна се знае,че полетите спират,пак изненадани.Кой има сметка летището да не функционира,полетите са пълни и всички имат нужда от близка и удобна връзка с Европа.Смяна на цялото ръководство!

  5. Толкова са некадърни и прости в това летище, че решили да набедят самолетите, а не собствената си некадърност и невъзможност да привличат и задържат клиенти.

    1. Поне ти си до Дортмунд от летище София не са спирни в момента съм в Германия и летях преди седем дни от летище София. Самолета беше пълен с пловдивчани. След седмица се прибирам в Пловдив но през летище София Каква дискриминация

  6. Полети Пловдив – Дъблин няма от месеци. Масово явление е, че някой публикува “статия”, която после само се преписва от други медии и никой не проверява информацията.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина