АктуалноБългарияНовини

Специалните сили празнуват

Съюзът на българските парашутисти поздрави офицерите, сержантите и войниците от Специалните сили на Българската армия по случай Деня на парашутиста

80 години от създаването на Парашутната дружина в Пловдив отбелязва днес Съвместното командване на специалните сили. Програмата за честването ще започне с тържествен строй от 10 ч. в щаба на командването на ул. „Радко Димитров“ №2. 

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи благодарствен молебен, а пред паметната плоча на загиналите герои парашутисти ще бъдат положени венци и цветя. Ще бъде представена и бойната техника и екипировка на Специалните сили. От 11,30 ч. в зала „България“ на Международния панаир ще бъде проведено тържествено събрание, на което ще бъдат връчени и награди на отличилите се военнослужещи. Ще се състои и премиера на филма „Специалните“, посветен на годишнината на Специалните сили на Българската армия.

Съюзът на българските парашутисти поздрави офицерите, сержантите и войниците от Специалните сили на Българската армия по случай Деня на парашутиста. В поздравителния адрес се напомня историята на създаването на първата парашутна дружина у нас.

За тези 80 години развитие, наследниците на Парашутната дружина – военните парашутисти доказаха, че имат своето важно място и роля в съвременните бойни действия„, пишат ветераните. 

Още по темата може да видите в рубриката Архивите разказват: Първата Парашутна дружина в България 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Смелчаци, в тая оглозгана армия ,да се съгласиш да бъдеш парашутист и да скачаш с парашут модел 1965г. и да пукаш са калашник от същата година си един вид адвенчът он хай левъл!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина