АктуалноБизнесГрадътИзбор на редактораКултураНовини

Солени нощувки за HILLS OF ROCK в Пловдив

Едно от най-дългоочакваните рок събития в България за 2024 – HILLS OF ROCK акостира в края на юли отново на Грабната база в Пловдив, след прекъсването през 2023 г.

От 2018-а насам в дните на и около феста в града под тепетата не остава нито едно свободно легло в местата за нощувки, заемат се дори 250-те дивана, обявени в платформите под наем. Архивите на Под тепето сочат, че обикновено капацитетът за спане в Пловдив се запълва около месец преди старта на концертите.

Тази година репортерската ни проверка показа, че два месеца преди началото на фестивала над 80 на 100 от леглата в хотели, хостели, къщи за гости и апартаменти в Пловдив са запълнени, а останалите близо 20% стаи са на доста солени цени.

В най-добрият случай може да резервирате стая за двама за 300 лева в края на май при много късмет и яко търсене. В момента свободни стаи в местата за нощувка в Пловдив за датите 25,26 и 27 юли 2024-а година вървят между 600 и 800 лева, показа проверката ни.

Припомняме, че през юли Пловдив се превръща в столица на рока и под тепетата се изсипват десетки хиляди фенове от страната и чужбина за три незабравими фестивални дни. През 2022 – Между 5 и 8 млн. лв. приходи в местната икономика донесоха гостите на Hills of rock, генерирани от нощувки, консумирането на храни и напитки и посещения на туристически обекти. Местата за настаняване под тепетата бяха на 100% заети и част от феновете спяха в близките населени места.

Организаторите на фестивала към днешна дата все още не са обявили условията и цените за къмпинг зоната с палатки до сцените на Гребната, а сайтът им е в реконструкция. Единствената информация идва от страницата им в социалната мрежа Facebook.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина