АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКриминалеМненияНовиниОбщина ПловдивПод ножаРазследване

Симо Касабов- един от най-близките до кмета Здравко Димитров хора

Арестуваният за побой над жена си с тенис ракета Симо Касабов е известен в Пловдив като един от най-приближените до кмета Здравко Димитров хора. Двамата се срещат почти всеки ден и са забелязвани заедно по официални и неофициални събития. Често Касабов е виждан и в автомобилите на градоначалника.

Делегацията в Лас Вегас, вляво от кмета Здравко Димитров се виждат Павел Вълнев и Симо Касабов

Той бе сред малцината, заминали с Димитров на официално посещение в САЩ през тази пролет. Кметът отиде на най-голямото за Северна Америка Експо за управление на отпадъци в Лас Вегас между 7 и 17 май. Тогава от кабинета му съобщиха, че делегацията от Пловдив е заминала по покана на американското посолство и че всеки сам си плаща разходите. Компания на Димитров зад океана правеха Симо Касабов, общинският съветник от ВМРО Владимир Кисьов и други пловдивчани, все близки до Зико.

Симо Касабов е бизнесменът, пребил жена си с тенис ракета

„В Лас Вегас съм по покана на посолството на САЩ у нас. Форумът е свързан с управление на отпадъците и зелената енергия“, коментира през май Здравко Димитров, като на въпрос „ кои са с него” отговори, че „всеки си е поотделно”.

На предизборната кампания на Зико

Симо Касабов активно помагаше и в предизборната кампания на Здравко Димитров на миналите местни избори, след която той влезе в кметския кабинет.

Симо Касабов с Павел Вълнев

Интересен факт е, че Касабов е изключително близък и до Павел Вълнев, учредител и основен инвеститор в политическия проект на Цветан Цветанов. Симо и баща му Лилко Касабови са от родопското село Змейца и имат родствена връзка с Павел и Румен Вълневи. За близостта между Симо Касабов и Павел Вълнев можем да съдим и по множеството им общи снимки в профила на арестувания преди часове бизнесмен.  

Известен бизнесмен преби съпругата си

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Кмета помак, приятелите му помаци ебати държавата! Като е толко близък с тоя баш бабаит да каже тогава кмета одобрява ли насилието над жени и как приема постъпката на другаря си от Змиица?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина