АктуалноКриминалеНовиниРазследванеТемида

Известен бизнесмен преби съпругата си – ВИДЕО

Жената е с опасност за живота си, след като ѝ е нанесен побой с ракета за тенис

За последните 2 дни Прокуратурата в Пловдив работи по 4 особено фрапиращи случая на домашно насилие, това съобщи говорителят ѝ прок. Атанас Илиев на извънреден брифинг днес, който Под тепето ви предаде на живо в страницата на медията в социалната мрежа Facebook.

По единият от тях, той описа на пръв поглед идеалното семейство – бизнесмен с две деца. Мъжът обаче системно тормозел съпругата, момчето и момичето им. Те имали инсталирани подслушвателни устройства и системи за следене на телефоните. Често били заключвани в жилището и тормозени.

Конкркетното насилие било предизвикано от това, че прибирайки се у дома, бизнесменът заварил съпругата си да говори по телефон, за чието съществуване той не знаел и не следял. Тогава взел ракета за тенис и я пребил жестоко.

„Сигналът в полицията е постъпил снощи в 23 часа“, уточни зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

В следствие на побоя жената има множество хематоми, фрактура на две ребра, скъсан далак и спукано тъпанче. Състоянието ѝ е тежко, а в момента лекарите в УМБАЛ „Св. Георги“ правят операция на далака ѝ.  

До момента съпругата на 44-годишния бизнесмен не е подавала сигнали в полицията, че е жертва на домашно насилие.

Лекарят от Спешното отделение, който посреща жертвата в болницата, я разпознал. Той си спомнил, че през 2018-та е лекувал жената с множество травми. Тогава тя твърдяла, че е паднала по стълбите. 

За щастие децата не са станали свидетели на побоя тази вечер. Жертвата е успяла да избяга и се е свързала със своя приятелка, която я е закарала в Спешното.  

Мъжът е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа. 

От Прокуратурата отказаха да разкрият самоличността на семейството.  

Още подробности вижте във видеото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина