АктуалноВластГласовеГрадътИзпод тепето

Коледата в Пловдив НЕвъзможна?

Постна, стара украса и забранен достъп до любимото тепе

В редица групи в социалната мрежа се коментира постната празнична украса в града под тепетата. Според редица пловдивчани, които изразяват цветущо възмущението си, украсата не подобава на града.

Недоволството

Ето и част от по-обраните коментари, тъй като голяма част от тях не стават за публикуване:

„Коледа наближава, а в Пловдив по нищо не личи.

Украсата в Пловдив е под всякаква критика.“

Трагична украса в Пловдив. Просто трагична…

Украса няма, освен нещастните няколко фенера, които не са изгорели след 20 годишно ползване, висящи тук-таме по Главната. Пред Общината са сложили някаква нелепост от типа за лунапарк, да се радват децата. Единствената по-забележима украса е на няколко заведения и вечната елха, на която дори не се потрудиха да сменят украсата толкова години. Същата я имат пред казино и ресторант в квартала.“

Срещат се дори призиви за сваляне на кмета по този повод.

Фактите

И така журналистическите архиви сочат.

Така наречените фенери по Главната са добре познати на всички от много години. Ето затова буди учудване факта, че една медия видя в тях руското знаме.

Елхата пред общината е на 5 години. Купена е по времето на предишния кмет 2017-а – Впечатляваща Коледна украса на площада (СНИМКИ).

Следващите данни за нова коледна украса в Пловдив идват през 2020-та г. в настоящия мандат. Става дума за еленчетата на Джумаята. Те се появиха преди две години – Елени тичат на Римския стадион, коледната украса вкара настроение на Главната.

Те и хилядите лампички, които греят там бяха осигурени от Фондация 2019.

Миналата година Под тепето предупреди, че новата украсата около дърветата в центъра е опасна – „Вчера в градската градина ток удари двама-трима“ – или за безумието да има високо напрежение в парка. Явно заради това тази година тя не се ползва.

Доказателства, че коледната украса на Пловдив не е с нищо по-различна отпреди две години дава и видеоразходката на Lost in Plovdiv от тогава.

Единствените разлики се наблюдават на зелените площи пред сградата на админитрацията. Тази година те са декорирани от гимназисти в училищата по изкуства в града. Предишната там имаше бутафорни макети на подаръци от китайски гирлянди.

Изводът е – нищо ново.

Завършваме с поредния коментар от пловдивска група: „под тепетата явно на местната администрация не й остават пари (и идеи) за това от множеството схеми за източване на бюджета с поръчки с един кандидат на завишени цени и заличаване на паркове и зеленина за сметка на частни интереси. Остава за новата година да си пожелаем и нова администрация…“

Далеч от всички коментари в мрежата обаче остава фактът, че Небет тепе – любимото място за посрещане на Новата година под звездите и наблюдение на зарята – този път е забранено за достъп.

Снимки: Димитра Лефтерова

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина