АктуалноГрадътИмоти в ПловдивКриминалеКултураНовиниОбщина Пловдив

Ремонтират Пампоровата къща преди туристическия сезон

80 000 лева са отделени целево в бюджета на Пловдив за ремонт на Пампоровата къща в Стария град, съобщи кметът Костадин Димитров днес, при представяне на бюджета за 2024 година.

Бюджет 2024 е на започнатите проекти

Припомняме, че през уикенда на 20 януари възрожденската къща горя при пожар – Бърза реакция на пожарната спаси къща в Стария град. Изгоряха 15 квадратни метра от покрива на къщата и тя бе наводнена при гасителните действия.

За ремонта на къщата, която е паметник на културата, е заложена сума на стойност 80 хиляди лева, съобщи кметът Костадин Димитров. Той разказа, че инженерите на общината са изчислили необходимите средства и смята, че къщата ще бъде напълно възстановена за началото на новия туристически сезон.  

Все още продължава обследването на къщата, очаква се докладът на Пожарната и криминалистите, който ще посочи причините за пожара. Първоначалните данни изключват умисъл.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

      1. е, дребна цаца =джобни пари= са 80 бона за Град-Мощняк с по 5десетина милиончета за едно частно ИГРИЩЕ, 30тина милиончета за другп ИГРИЩЕ (Стадиона го занемаряват стратеги1чески да го …поевтинеят!) едни г-да КАРАТисти, баскетБОЛНИ мозъклии с придворните им Архео-Кул-Туристи за които ПРИОРИТЕТ Е

        = Ф У Т Б О Л И З А Ц И Я Т А =

  1. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може–– https://da.gd/xlbio

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина