АктуалноБългарияВластИзбориКултураНовини

Проф. Галин Цоков от ПУ пое МОН с училищен звънец

„За мен ключовата дума ще бъде „доверие“ между нас“, обърна се към експертите в Министерство на образованието и науката днес при приемането на поста новият образователен министър проф. Галин Цоков.

Припомняме, че проф. Цоков, заедно с директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев са двамата пловдивчани в Кабинета Денков-Габриел.

Маестро Тодоров пожела на Кръстю Кръстев да работи в МК, колкото и в Драмата в Пловдив

До вчера проф. Цоков бе директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, зам. -декан на Педагогическия факултет и член на Академичния съвет.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков заяви, че очаква подкрепа, креативност и позитивност в отношенията, за да се изгради цялостна екосистема на българското образование с включване на други институции за усъвършенстването му. Той подчерта, че смята експертите за хора с потенциал и свои съмишленици, защото образованието и науката обединяват в името на по-доброто бъдеще на деца, ученици и студенти.

Досегашният служебен министър проф. Сашо Пенов предаде на проф. Цоково поста с благодарност към администрацията, която с талант, ум и постоянство надгради започнатото от предишните екипи.

Аз съм горд, че се получи спойка между нас и бившите министри, които също даваха своите съвети. Така ще подходя и аз, за да може да има приемственост в работата на министерството“, увери проф. Пенов.

Двамата заедно удариха училищен звънец като символ на приемственост.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина