АктуалноБългарияИзбориНовини

Кои са пловдивчаните в проектокабинета Денков-Габриел

Предложените за министър на образованието проф. д-р Галин Борисов Цоков и на културата Кръстю Кръстев

Проф. д-р Галин Борисов Цоков от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е предложен да оглави МОН в проектокабинета Денков-Габриел.

Той е директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Също така е зам. -декан на Педагогически факултет на Пловдивската Алма Матер и член на Академичния съвет.

Директорът на Пловдивския Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“ Кръстю Кръстев е включени в състава на проектокабинета за длъжността министър на културата. Той е роден на 25 ноември 1956 г. в Пазарджик. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1983 г. Работи в Куклен театър–Пазарджик, в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“–Смолян е от 1983 г. От 1998 г. е негов директор и главен художествен ръководител. След сливането на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов”-Пловдив и РДТ „Николай Хайтов“–Смолян от август 2010 г. той е директор на Драматичен театър–Пловдив.

Припомняме, че списъкът с имената изтече в четвертък вечерта. Вижте го в статията – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС договориха кабинета. Тази сутрин Денков потвърди, че това е окончателният списък и той е консенсусен.

Очаква се кандидатът за пръв ротационен премиер акад. Николай Денков да върне на президента Румен Радев папката със състава и структурата на правителството днес.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина