АктуалноЗабравеният градИзпод тепетоНовиниОбщина Пловдив

Проблеми с транспорта за цял квартал

От днес цял един квартал в Пловдив остава откъснат от града. Жителите на Прослав ще могат да ползват само 1/4 от автобусите до квартала, като въобще не е ясно коя е точно тази 1/4 и докога ще трае това положение.

В края на миналата седмица от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ пуснаха поредното сухо съобщение, което гласи, че „маршрутното разписание на част от автобусите по линия №17 от градския транспорт се изменя временно от 12 февруари (понеделник) заради лошото състояние на пътната настилка по бул. „Шести септември“, в участъка от сектор „Специални полицейски сили“ до кръстовището на бул. „ Пещерско шосе“ с ул. „Елин Пелин“, вследствие на строително-ремонтни дейности, до решаване на проблема.“

В същото съобщение великодушно се обяснява как, „6 от общо 8-те автобуса, които обслужват линията (втора, четвърта, пета, шеста, седма и осма кола), ще са с последна спирка №1037 – бул. „Свобода“. За да се запази обслужването на живеещите и работещите в кв. „Прослав“ и  района, маршрутът на първа и трета кола не се променя  и за тях последна спирка остава  №1002 – ул. „Елена“, кв. „Прослав“.“

Какво става ясно от тук:

Само два от осемте автобуса, които обслужват линия №17 до Прослав, ще влизат в квартала, а останалите ще стигат само до бул. „Свобода“.

Какво не е ясно:

Кои са курсовете до последна спирка?

В колко часа се изпълняват?

Кои са тези „първа“ и „трета“ кола?

До кога ще продължи това?

Някой ще информира ли живеещите и работещите в Прослав с кои точно курсове и в колко часа ще могат да напускат и да се прибират в домовете си и работните им места?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина