АктуалноБългарияГероите на деняНовини

 „Пловдив 112“ получи грамоти и плакет на Празника на пожарникарите

Доброволците от формированието дойдоха със служебния пикап на церемонията в Пловдивската пожарна – ВИДЕО

Специално за Под тепето за снимка пред автомобила застана зам.-кметът Йордан Ставрев  

Всички включили се в борбата с пожарите това лято доброволци от формирование “Пловдив 112” получиха поименни грамоти от главен комисар Никола Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Десетте най-отличили се членове на формированието, всеки от които е участвал в борбата с няколко пожара това лято, ще получат отличия от Главната Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Христо Димитров, Антон Мартинов, Цветан Йошев, Пролет Александрова, Атанас Даков, Раян Николов, Меглена Трифонова, Денислав Хаджиев, Красимир Каракашев, Бранимира Димитрова бяха отличени на национално ниво по време на церемонията за професионалния празник на огнеборците в двора на РД на ПБЗН – Пловдив.

Формированието получи и плакет за принос и заслуги при овладяването на горските пожари през 2021 г. от Националната асоциация на доброволците в Република България.

Наградата прие Атанас Даков, ръководител на отряда. От името на ГДПБЗН, гл. инспектор Димитър Бришимов връчи плакета.

Лично директорът на Пловдивската пожарна комисар Георги Манагараков благодари на момчетата и момичетата – доброволци за безценната помощ, която им оказват, когато са на предела на силите си.

Ден по-рано и кметът на Пловдив, на чието подчинение е ДФ посети членовете на отряда по време на демонстрациите на противопожарна и спасителна техника на пл. “Стефан Стамболов”, където им връчи благодарствена грамота от името на Община Пловдив, като напомни, че те бяха в първите редици при овладяване на настъпващата пандемия от коронавирус.

На тържеството в пожарната днес доброволците от формированието дойдоха със “служебния” пикап.

Специално за Под тепето за снимка пред автомобила с тях застана зам.-кметът Йордан Ставрев.   

Пред репортерът ни Атанас Даков коментира, че заради административни и нормативни изисквания постоянна заповед за управление на пикапа за сега има един от членовете на отряда, който освен доброволец е и общински служител.

Пловдив 112 на акция – автомобилът им стои в двора на Общината

Non-sense!

За първи път след публикацията на Под тепето за пикапа на “Пловдив 112”, доброволците го ползваха за пожар

На въпрос на Под тепето “Каква е процедурата, когато ги вдигнат за помощ през нощта”, ръководителят на ДФ поясни, че след съгласуване с кметството и пожарната на момента, по телефона, устно разрешение получава някои от наличните правоспособни доброволци, а документооборта се урежда в следващия работен ден на администрацията.

В края на август е обявена обществена поръчка от Община Пловдив за закупуване на втори автомобил за нуждета на Доброволното формирование.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина