АктуалноВластГрадътМненияНовиниПод ножа

Non-sense!

Пикапът на ДФ “Пловдив 112”е собственост на общината, купен е с държавни пари за делегирана дейност, извършвана от хора, които са на пряко подчинение на кмета, обаче не са общински служители и нямат право да го карат?!

Както ви информирахме във вторник Доброфолно формирование Пловдив 112 изпълнява акции, докато автомобилът им стои паркиран в двора на Общината.

В тази връзка изпратихме следните въпроси към кмета на града Здравко Димитров, на чието пряко подчинение се водят по Наредба доброволците от Пловдив 112:

Кой “прибра” пикапа?

Кой не разрешава да се ползва по предназначение?

И на какво основание?

Ето и официалният отговор, който получихме същия ден от Пресцентъра на Община Пловдив, като е цитиран ресорния заместник-кмет по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев:

“Автомобилът е собственост на Община Пловдив, закупен е със средства, делегирани от държавата за съответната дейност и е на стойност 37 000 лева. В тази връзка той може да бъде управляван само от упълномощени със заповед от кмета общински служители, каквито доброволците от Доброволно формирование „Пловдив 112“ не са. Превозното средство е застраховано и се поддържа ежедневно в готовност.

При възникване на извънредни случаи и при необходимост автомобилът бива включен в помощ на екипа доброволци, които участват в сериозни ситуации като пожари, наводнения, в помощ на хора в нужда, обучения и т.н. Тяхното сътрудничество и спешна намеса отново става с разпореждане на кмета или ресорен заместник-кмет, след поискване от друга община например, противопожарна служба и други.

Автомобилът е на разположение 24 часа в денонощието при възникнало бедствено положение, като винаги има ключ за него при дежурните служители на Община Пловдив, така че при необходимост да може да се реагира бързо и своевременно.”

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина