АктуалноВластНовиниРазследване

Пипалата на „Златния гьол“: Трима инспектори от БАБХ не дойдоха на работа за одита на ГКПП „Капитан Андреево“ – ВИДЕО

В серията заплахи са попаднали двама депутати, трима висши чиновници, а на двама души са били предложени подкупи, за да се откажат

Собственикът на фирма „Евролаб 2011“ Васил Димитров също мистериозно се разболял

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов дадоха нарочен брифинг днес по темата БАБХ – на ГКПП „Капитан Андреево“ – „Златния гьол“ която от на два меца вълнува обществото.

Припомняме, че темата нашумя със запис – Проф. Пламен Моллов, ректор на УХТ, замесен в скандала БАБХ – Капитан Андеево, който го уличава в предлагане на подкуп. Проф. Моллов нарече всичко това  Фалшиви новини и манипулации. Стана ясно, че целият скандал е за запазван на фирмата, която държи т.нар. „Златен гьол“, тъй като БАБХ гони частниците от Капитан Андреево и започна одит.

„Трима инспектори не дойдоха на работа в тези 4 дни на одита. Пуснаха си болнични вечерта преди одита. Имаме сигнали, че те и семействата им са били заплашвани да си пуснат болнични, за да не дойдат на работа“, съобщи тази сутрин зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

В серията заплахи са попаднали двама депутати, трима висши чиновници, а на двама души са били предложени подкупи, за да се откажат, стана ясно на брифинга.

Собственикът на фирма „Евролаб 2011“ Васил Димитров също мистериозно се разболял.

Ахилесовата пета е фитосанитарният контрол, посочиха участниците в брифинга. „Най-доходоносните дейности са били внимателно изолирани и впоследствие приватизирани“, посочи зам.-министърът.

Подробности във видеото

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. „Най-доходоносните дейности са били внимателно изолирани и впоследствие приватизирани“ = = = ами редно беше накратко поне в общи линии да очертаете ПИПАЛАТА щом засягате тази тема

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина