Проф. Пламен Моллов за записа с шефа на БАБХ: Фалшиви новини и манипулации

Актуално Гласове Избори 2021 Новини Разследване

Репортер на Под тепето потърси за коментар проф. Пламен Моллов по повод появилия се в медиите запис, за който се твърди, че уличава ректора на пловдивския ВУЗ-а в „неуспешен опит на мафията да подкупи изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Христо Даскалов, за да не се меси по контрола на границата“.

Управляващите видимо се намират в каскада от скандали и затъват в кризите, които сами създадоха. Вероятно затова е удобно да се търсят възможности да бъдат замесени личности с доказана професионална репутация, с цел да се отклони общественото внимание от неспособността и неразбирането им на специфичните механизми и правила на държавното управление.“

Това се казва в официален коментар от страна на ректора на УХТ – Пловдив, по повод  замесването на името му в скандала БАБХ – Капитан Андеево. Проф. Пламен Моллов е отговорил на e-пail на колегите от сайта mediapool. До този момент все още нямаме отговор от PR-ът на ВУЗ-а на нашата молба.

„За съжаление, след неуспялата съдебна реформа и опитите от последните седмици за прокарване на „мракобесно“ законодателство сега сме свидетели на подобни методи за очерняне на политически опоненти“, добавя той.

Анонимния запис и твърденията на Българската агенция за безопасност на храните проф. Моллов коментира само като фалшиви новини.

„Това е в противоречие с утвърдените стандарти за публична комуникация и достоверност на информацията. Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не бих коментирал.“

Кой е Пламен Моллов и какво общо има със „Златната локва“?

Споделете ни във:

4 thoughts on “Проф. Пламен Моллов за записа с шефа на БАБХ: Фалшиви новини и манипулации

  1. Да, такава е нашата „демокрация“. Управлява ни мафията и каквото и да се случи…… нищо не се случва!

  2. Това е чарът на на днешната българска действителност – могат да те запишат както Бойко, може и на калъп да те снимат, но винаги можеш да кажеш, че е Дийп фейк и че някой те злепоставя, след като има една смешна Гешефтура, която никога нищо не разследва. За на Бока записите имаше експертиза от лаборатория на ФБР, но нещо последва ли? Елена Йончева им беше виновна!

  3. Не му е гладък косъма на помака,,както всички червени помаци с власт от ДС и този се мисли за вечен…мрете в кофите, болшевишки свине долни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.