АктуалноГрадътНовини

Отварят бул. „Хаджи Димитър“ към Коматевския възел

От днес се въвежда нова временна организация на движението по ремонтиращия се още бул. „Хаджи Димитър“. Промените важат в участъка между улиците „Царевец“ и „Лерин“. 

От общинско предприятие „Организация и контрол на транспрота“ съобщават, че за движение на МПС-та частично се отваря почти ремонтираното вече южно платно на булевард в посока към Коматевския възел. 

Припомняме, че платното трябваше да бъде пуснато в експлоатация в началото на седмицата, но междуведомствената приемателна комисия отказа да го направи заради липсата на изградени тротоари и участъци за пешеходно движение.

Новата организация предвижда в дясната лента на южното платно да не се допускат коли, за да могат по нея да се дивят пешеходци.  

В северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ движението на МПС-та също ще е еднопосочно, но само в едната лента. В останалата си част тя ще бъде затворена и там ще започне полагането на нов водопровод със сградни отклонения, преди да се асфалтира.  

Новата временна организация се въвежда в събота, за да може през почивните дни гражданите да се свикнат с промените, посочиха от ОП „ОКТ“.

Кръстовищата с ул. „Атон“ и „Лерин“ остават отворени, уточняват от общинското предприятие.

Припомняме, че проектът, който се ръководи от зам.-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев, стартира в края на миналото лято – Затварят част от бул. „Хаджи Димитър“ за реконструкция. По време на „първата копка“ кмет и изпълнител обявиха, че той ще приключи в края на същата 2022-ра година, вместо за 260 дни както е по договор.

Никой от присъстващите не успя да даде точен размер на отсечката, но стана ясно, че тя е малко по-дълга от половин километър. Стойността му е 4,5 млн. лв.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина