АктуалноГрадътЗабавлениеИзпод тепетоКултураНовини

Отмениха чалга фестивала на Гребната

Рекламираният като „най-големия фестивал за балканска музика в България за 2023 година“, който трябваше да се проведе в град Пловдив на 22-23 септември на Гребната база, е отменен. Както под тепето ви разказа в статията Пловдив смени Iron Maiden и Slipknot с Азис и Цеца, с BalkanFest организаторите от Франкофоли се надяваха всяка година да превръщат запазената в последните години за твърдата музика и феновете й Гребна база в гигантска поп-фолк и етно арена на открито. Предвиждаше се за гостите на фестивала да има различни видове балканска кухня.

Съобщението за отмяната на чалга феста е публикувано в сайт за събития в Пловдив, като не се уточнява каква е причината.

Според запознати от Франкофоли не са успели да получат чакано финансиране и тази година събитието няма начин да се състои.

Организаторите само анонсират, че ще има бъдещи дати за концертите, като в същото време добавят, че закупените билети могат да бъдат върнати и всички суми ще бъдат възстановени.

Съобщение за отмяната на фестивала се е появило преди дни на страницата на събитието в социалната мрежа Facebook, коментарите под него са забранени.

Снимка: Hills of rock/архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Ненавиждам чалгата и съм абсолютно съгласна, чалгата да бъде вън от Пловдив и вън от България! Имаме прекрасни български изпълнители! Нооо, не съм съгласна чалгата да се отъждествява с изпълнители като Дино Мерлин, Колония и Желко Йоксимович! Тяхната музика няма нищо общо с чалгата! Колко жалко, че хората в България не познават тяхната музика и ги слагат под общ знаменател с всички чалгари!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина